Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 19. mars

Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen, og har daglige møter I kriseledelsen. Kommuneoverlegen har gitt gode råd, og kommunen har iverksatt flere tiltak.
Det er fortsatt kun en innbygger bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet.

Pr kl. 16.30 den 19. mars 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Kommunen etterlyser smittevernutstyr

Holmestrand kommune har et behov for smittevernutstyr for å ivareta våre innbyggere og ansatte. Vi ber derfor leverandører, tannleger og andre om ta kontakt med kommunen for å bistå oss med å ha nok utstyr i tiden fremover.


Dette trenger vi

  • Kirurgiske munnbind, klasse II eller IIR 
  • Åndedrettsvern FFP2/FFP3
  • Smittefrakker med lange armer, ønskelig med mansjett.
  • Øyebeskyttelse (evt. Visir)
  • Antibac/ desinfeksjonssprit eller tilsvarende
  • Desinfeksjonsmidler
  • Engangshansker av nitril eller latex
  • Engangshetter

Digitalt innbyggermøte 20. Mars

Ordfører Elin Gran Weggesrud og kommunedirektør Hans Erik Utne ønsker velkommen til digitalt innbyggermøte på kommunens facebookside fredag 20. mars klokken 13.00 – direkte fra ordførerens kontor på rådhuset i Holmestrand.

Innbyggere med spørsmål til Elin og Hans Erik i forbindelse med koronasituasjonen og kommunens arbeid med det, kan sende de inn på forhånd via skjema på kommunens nettside eller stilles i kommentarfeltet direkte. Sendingen vil vare I maks 20 minutter.

Kommunen ønsker oversikt over tilgjengelig helsepersonell

Det er 51 som har meldt seg som tilgjengelig helsepersonell siden kommunen åpnet opp skjema for registrering 16. Mars. Kommunen oppfordrer alle som ønsker det, med helsefaglig utdannelse eller erfaring som jobber med helt andre oppgaver i dag, å registrere seg via skjemaet. I første omgang ønsker kommunen en oversikt over tilgjengelig helsepersonell.