Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 20. mars

Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen, og har daglige møter I kriseledelsen. Kommuneoverlegen har gitt gode råd, og kommunen har iverksatt flere tiltak. Det er seks innbyggere bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet.

Pr kl. 16.30 den 20. mars 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Overnatting på båthavner, campingplasser og bobilcamping anbefales ikke

Holmestrand kommune anbefaler at båthavner, campingplasser og bobilcampinger ikke tas i bruk til overnatting. Båtpuss av egen båt vil kunne gjennomføres dersom generelle smittevernhensyn kan følges. Holmestrand kommune stenger Holmestrand RV-Camp og sanitærbygg i Holmestrand havn inntil videre.

Digitalt innbyggermøte 20. Mars

Ordfører Elin Gran Weggesrud og kommunedirektør Hans Erik Utne ønsket velkommen til digitalt innbyggermøte live på kommunens facebookside fredag 20. mars klokken 13.00 – direkte fra ordførerens kontor på rådhuset i Holmestrand. Vi fikk inn flere spørsmål på forhånd, og noen ble stilt i kommentarfeltet under sendingen. Over 100 så på sendingen live, og opptaket i noe redigert versjon ligger i etterkant på youtubesiden, nettsiden og facebooksiden til kommunen.

Kommunen ønsker oversikt over tilgjengelig helsepersonell

Det er 54 som har meldt seg som tilgjengelig helsepersonell siden kommunen åpnet opp skjema for registrering 16. Mars. Kommunen oppfordrer alle som ønsker det, med helsefaglig utdannelse eller erfaring som jobber med helt andre oppgaver i dag, å registrere seg via skjemaet. I første omgang ønsker kommunen en oversikt over tilgjengelig helsepersonell.