Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 22. april

Koronastatus i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen, og har møter i kriseledelsen mandager, onsdager og fredager, og etter behov. Kommuneoverlegen har gitt gode råd, og kommunen har iverksatt flere tiltak.
Det er 23 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet. Tre av disse har diagnosen basert på sykehistorie og symptomer. 22 av de som var syke er friske.

Pr kl. 14.30 den 22. april 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Trygg start i småskolen og SFO

Barn er mindre utsatt for smitte, og kombinert med gode smitteverntiltak er det trygt å sende barna til skolen. Det er utarbeidet en detaljert og tydelig veileder som kommunen legger til grunn for planlegging og drift av skolene framover. Les aktueltsak

Veilederen har tre grunnpilarer for smittevern:

  • Syke elever og ansatte skal ikke være på skolen
  • Gode hygienetiltak
  • Redusert kontakthyppighet mellom personer

Ansatte er godt i gang med planleggingen slik at alle smitteverntiltakene følges opp på en god måte. Mandag 27. april åpner skolen trinn 1.-4. og SFO opp i kommunen igjen. Informasjon om trygg start i skole og SFO ble sendt til foresatte tirsdag 21. april og onsdag 22. april.

Tilbud til ungdom som savner fritidsklubben sin

Ungdommer som savner møteplassen sin, og ønsker å treffe andre ungdommer kan ta kontakt med klubbledere og bli med på ulike sosiale aktiviteer i små grupper med en voksen, organisert av fritidsklubben.

“Vi kan sitte foran Backergården eller utenfor det Store gule huset, gå en tur langs Havnegaten eller på Gullhaug, vi kan være i Hof sentrum eller gå en tur i Eidsfoss. Det finnes mange muligheter.” Skriver fritidsklubben på sin Instagramkonto.

Ungdom som ønsker å benytte seg av tilbudet kan ta kontakt med mari.syrstad@holmestrand.kommune.no eller solveig.sunnarvik@holmestrand.kommune.no.

Forskrift om havn og camping videreføres til 8. mai

Forbudet mot båtfortøyning og bobilparkering samt stenging av bobilcamping, campingplasser og gjestehavner videreføres som i dag frem til 8.mai. Endring legges frem til behandling av kommunestyret 6. Mai.