Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 23. mars

Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen, og har daglige møter I kriseledelsen. Kommuneoverlegen har gitt gode råd, og kommunen har iverksatt flere tiltak. Det er seks innbyggere bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet.

Pr kl. 16.00 den 23. mars 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Kulturskolen jobber digitalt

Kulturskolen er åpen og drives med digitale løsninger. Alle lærerne har kontakt med sine elever via nett og gir undervisningen der. Teater- og Visuell kunst-elevene får oppgaver som ligger på nett. Oppgaver legges ut fortløpende, og alle barn og unge i Holmestrand kan bruke disse. Holmestrand Kulturskoles aktivitetskanal! er opprettet på youtube.

Registrere symptomer

De med symptomer som man tror kan skyldes koronavirus kan hjelpe Folkehelseinstituttet med å kartlegge hvor mange som kan være syke med koronavirus i Norge, ved å fylle inn skjema på helsenorge.no.

Psykisk helseteam for barn og unge – tilbud pr. telefon

Psykisk helseteam er et lavterskeltilbud til barn og unge i alderen 0 - 20 år og deres familier. Ved behov kan foreldre, familier, barn, unge og samarbeidspartnere ta kontakt for veiledning og støtte. For å redusere koronasmitte, blir samtaletilbudet nå gjennomført via telefonkontakt. 

Oversikt over tilbud til innbyggere

Konstituert næringssjef Inger Christenen ønsker å få en oversikt over bedrifter/butikker I kommunen som har tilbud om take-away, nye nettløsninger eller utkjøring av varer. Informasjon kan sendes til inger.christensen@holmestrand.kommune.no.

Politiske møter fremover

Det blir et ekstraordinært utvidet formannskap (informasjonsmøte) torsdag 26. mars. Både formannskapet 23. april og kommunestyret 6. mai avholdes, etter planen digitalt.

Kommunen ønsker oversikt over tilgjengelig helsepersonell

Det er 60 som har meldt seg som tilgjengelig helsepersonell siden kommunen åpnet opp skjema for registrering 16. Mars. Kommunen oppfordrer alle som ønsker det, med helsefaglig utdannelse eller erfaring som jobber med helt andre oppgaver i dag, å registrere seg via skjemaet. I første omgang ønsker kommunen en oversikt over tilgjengelig helsepersonell.