Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 24. april

Koronastatus i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen, og har møter i kriseledelsen mandager, onsdager og fredager, og etter behov. Kommuneoverlegen har gitt gode råd, og kommunen har iverksatt flere tiltak.
Det er 24 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet. Tre av disse har diagnosen basert på sykehistorie og symptomer. 22 av de som var syke er friske.

Pr kl. 14.00 den 24. april 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Bestill, hent og levér bøker på Holmestrandbibliotekene

Bibliotekene er fortsatt stengt, men fra mandag 27. april kan Holmestrand bibliotek, Sande bibliotek og Hof bibliotek og innbyggerservice tilby utlån av bøker og du kan levere det du har lånt. Tilbudet er utarbeidet i samråd med kommunelegen og forutsetter at bibliotekene kan bemanne tjenesten.

«Gode leseropplevelser er viktig for folkehelsa!» skrev kommunelegen da han godkjente forslaget om bestilling, henting og innlevering av bøker. Så benytt deg av dette tilbudet, og ta vare på deg selv og andre.” Skriver bibliotekene på sin hjemmeside.

Mer informasjon om bestilling, hentetidspunkt og innlevering finner man på nettsiden til Holmestrandbibliotekene.
For mer informasjon/en uttalelse kontakt biblioteksjef Trine Bergstå på 452 45 575.

Vårslipp – pass på myke trafikanter

Det er vår, det er sol og varme, og gradvis kommer det flere ut på veiene igjen etter å ha vært lenge hjemme. Samtidig får vi neste uke et vårslepp uten sidestykke, når mange av de minste skoleelevene våre slippes ut på skoleveien etter uker i korona-hjemmeskole. 

Sammen med fylkeskommunen kjører derfor kommunen i gang en trafikksikkerhetskampanje for å redusere farene for uhell og ulykker i vårtrafikken. Målet for kampanjen er å gjøre alle trafikanter mer oppmerksomme.

- Vi må redusere antall ulykker og utrygghetsfølelsen, spesielt hos myke trafikanter. For å få ned antall ulykker og alvorlighetsgraden i ulykkene, er det viktig at alle aktører deltar aktivt, sier Svend Bergan Grane, kommunalsjef for teknisk i Holmestrand kommune.

For mer informasjon kontakt rådgiver i trafikksikkerhet i Vestfold og Telemark fylkeskommune Henriette Auensen på 905 95 878 eller henriette.auensen@vtfk.no 

Digitale besøk i helse og omsorg

I denne spesielle tiden med besøksforbud og andre begrensninger, så tilbyr vi nå muligheten for å prøve ut kommunikasjon via video.

Muligheter for digitale besøk mellom brukere og pårørende har vi på bo- og behandlingssentrene i Sande, Holmestrand og Hof, hjemmetjenester og bofellesskap. Nettbrett er satt opp og tatt i bruk.

Pårørende som ønsker å prøve ut denne tjenesten kan ta kontakt. Man trenger ikke å installere noe, og våre ansatte vil veilede. Les aktueltsak