Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 25. mars

Koronastatus i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen, og har daglige møter I kriseledelsen. Kommuneoverlegen har gitt gode råd, og kommunen har iverksatt flere tiltak. Det er ni innbyggere bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet.

Pr kl. 16.00 den 25. mars 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Koronatiltak utvides til t.o.m 13. april

Gjelder alle koronatiltak i kommunen.

Oppdaterte råd fra kommuneoverlegen

Vi kan alle bidra for å redusere smittespredningen i samfunnet. Dette gjør vi ved å holde fysisk avstand til hverandre og ha fokus på god håndhygiene og hoste i papir eller albuekroken. Ute i det offentlige rom råder helsemyndighetene oss til å ha minst en mester avstand til andre mennesker. Når man er ute bør man ikke være mer enn fem personer i samme gruppe, med unntak av de som er i samme familie eller i samme husstand. Innendørs bør vi ha minst 2 meters avstand til hverandre, såfremt man ikke er i familie eller samme husstand.

Hjelp oss å holde avløpsanleggene i gang – bruk normalt dovett

Koronasitasjonen har ført til at flere har hjemmekontor, og toalettene blir fylt med ting som ikke skal være der. Holmestrand kommune og Norsk Vann oppfordrer alle hjem, institusjoner og forretningslokaler til å bruke normalt dovett. Avføring og dopapir er alt som skal i do. Ikke kast tørkepapir, matrester, Q-tips, våtservietter eller annet i avløpet. Dette kan gi kloakkstopp med kjelleroversvømmelser og kloakkutslipp i nærområdene, og belaste tjenestene unødig.