Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 29. april

Koronastatus i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen, og har møter i kriseledelsen mandager, onsdager og fredager, og etter behov. Kommuneoverlegen har gitt gode råd, og kommunen har iverksatt flere tiltak.
Det er 25 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet. Tre av disse har diagnosen basert på sykehistorie og symptomer. 22 av de som var syke er friske.

Pr kl. 16.00 den 29. april 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Bli med på digitale «Ja vi elsker»!

Kulturskolen og kulturkontoret tar den digitale kreativiteten til nye høyder ved å invitere musikkglade innbyggere til å spille inn en fellesversjon av nasjonalsangen vår.

Kan du spille et instrument, er du med i korps, synger du i kor eller er du glad i nasjonalsangen? Da ønsker du å være med på den første fellesfilmen av «Ja vi elsker» i Holmestrand!

Påmelding innen 5. mai klokken 10.00. Informasjon om påmelding og videre instrukser ligger på kommunens hjemmeside.

På 17. mai blir filmen en del av den offisielle 17. mai-feiringen i Holmestrand.

Tar du det ut – tar du det hjem

Holmestrand kommune har fått inn meldinger om økt forsøpling langs populære turstier. Søppel hører hjemme i søppeldunken, ikke i naturen. Kommunens oppfordring: Er det ikke søppeldunk på veien, så ta søppelet med hjem.

Hvert år gjennomføres det strandryddeuke i mai. I år er strandryddeuka utsatt til høsten grunnet Regjeringens restriksjoner og tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. Men det betyr ikke at vi ikke kan fortsatt gjøre en god innsats denne våren og. Hver dag er en ryddedag!

Rydder du eller flere en utvalgt stand eller øy, så kan Skjærgårdstjenesten hente søppelet og frakte det til et mottaksanlegg gratis.
 

God og trygg gjenåpning ved alle skoler

Skolene i Holmestrand åpnet denne uken opp igjen til glede for elever, foreldre og ansatte.

De aller fleste elevene har møtt på skolen, og noen barn får tilpasset undervisningsopplegg hjemme fordi de er i en risikogruppe. Noen få har valgt å holde barna hjemme i dag. Kommunen respekterer den avgjørelsen, og håper å se barna på skolen om kort tid.

Rektorer og kommunen har mottatt bekymringer fordi enkelte grupper har flere enn 15 barn. Kommunen forsøker så langt som mulig å begrense antall barn i gruppene, men det er unntak ved de fleste skolene. Faste grupper prioriteres, det vil si at det er de samme ansatte og elever i gruppene hele tiden. Slik reduseres antall ansatte som går på tvers av grupper.

- Vi benytter alt tilgjengelig personell og har høyt fokus på smitteverntiltakene gjennom dagen, sier kommunalsjef for oppvekst, Robert Rognli.