Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 7. mai

Koronastatus i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen, og har møter i kriseledelsen mandager, onsdager og fredager, og etter behov. Kommuneoverlegen har gitt gode råd, og kommunen har iverksatt flere tiltak.
Det er 26 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet. Tre av disse har diagnosen basert på sykehistorie og symptomer. 23 av de som var syke er friske.

Pr kl. 17.00 den 7. mai 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Koronatilpasset markering av frigjøringsdagen

Frigjøringen 8. mai 1945 er en av de største begivenhetene i Norges historie. Denne dagen kapitulerte de tyske militære styrkene etter 5 lange år med krig og okkupasjon av Norge. 8. mai i år er det nøyaktig 75 år siden denne dagen. Årets markering blir digital, og en film publiseres på kommunens nettside og sosiale medier på ettermiddagen kl 17.00. 

Endring av forskrift om camping, bobiler og båtliv fra 8. mai

Etter onsdagens kommunestyremøte er forskrift om camping, bobil og båtliv endret med virkning fra 8. mai. Nå vil det være flere muligheter til å bruke båt, camping og bobil enn tidligere. Campingnæringene kan nå starte opp igjen. Bobilcamping og oppstillingsplasser for bobiler holdes åpen der enheten har eget sanitæranlegg. I havna kan man ikke overnatte eller legge til mellom kl. 22.00-08.00 som privatperson, hvis man ikke har fast plass. Detaljene i endringen kan leses på kommunens nettside. 

Første 17. Mai-markering som ny kommune

I år blir det en litt annerledes 17. mai, men dagen skal fortsatt feires! Det feires med en digital festforestilling på kommuneTV for alle kommunens innbyggere klokka ti med taler og underholdning. Programmet fra 17. mai i Holmestrand er klart.