Maria Benestad er årets vinner av Holmestrand kommunes kulturpris

- Tusen takk for innsatsen din i lokalsamfunnet og ikke minst for kunsten, Maria, sa Ordfører Elin Gran Weggesrud da Maria Benestad ble overrasket med kommunens kulturpris under en konsert i Sande kirke søndag 20. november.

Maria er i norgeseliten blant tekstilkunstnere. Hennes billedvev henger i kommunelokalet i Sande blant annet. Hun har hatt mange utstillinger profesjonelt på Østlandet, Trondheim og i Telemark, og har i over 40 år jobbet frivillig i Sande kunstforening. Maria er lektor og har undervist i kunstfag på Sande videregående skole. Om to år vil hun være ferdig med en prestisjejobb i Oslo rådhus.

Holmestrand kommunes kulturpris henger svært høyt, og det er kun én mottaker pr år. I år er prisen et kunstdiplom av lokale kunstner Lisa Ruhe, en gavesjekk og blomster.

- Årets mottaker er en positiv og kreativ person som har satt farge til Sandebygda i mange år, både gjennom sitt yrke, sin kunst, sitt engasjement og sitt vesen, sa ordfører Elin Gran Weggesrud, før hun avslørte at Maria Benestad var årets vinner.

Helt overraskende

Maria satt blant publikum og ble veldig overrasket, da ordføreren midt under konserten annonserte vinneren, til salens store glede.

- Helt overraskende! Sa Maria Benestad da hun hadde mottatt gaver og blomster.

- Jeg har bare gjort det jeg har lyst til opp i gjennom - jeg har tegna og veva. Nå holder jeg på med et veldig stort prosjekt som skal til rådhuset i Oslo, det er veving det går på – til storsalen.

Gratulerer med velfortjent pris!

Legg gjerne igjen din gratulasjon på Holmestrand kommunes facebookside.

Om Holmestrand kommunes kulturpris

Alle kan nominere kandidater til årets kulturpris. Søknadsfristen for å nominere kandidater var 23. oktober 2022. Prisutvalget; hovedutvalg for kultur, oppvekst og frivillighet, behandlet alle innkomne nominasjoner på sitt møte tirsdag 1. november.

Formålet til Holmestrand kommunes kulturpris er å hedre mottakeren som takk for særdeles god innsats, støtte opp under frivilligheten, stimulere og inspirere til aktivitet og kulturell utfoldelse, og synliggjøre kandidatens aktivitet.

Holmestrand kommune deler ut prisen en gang i året. En frivillighetspris blir også delt ut. Årets frivillighetspris er enda ikke delt ut.

Les mer om kulturprisen og frivillighetsprisen