Informasjonshefte Gullhaug barnehage

2 Praktisk informasjon

Barnegruppene for barnehageåret 2024/2025

 20192020202120222023TOTALT
Liljekonvallene   10212
Hvitveisene   639
Blåklokkene987  24
Prestekragene774  18

 

Personalet for barnehageåret 2024/2025

PrestekrageneBlåklokkeneHvitveiseneLiljekonvallene
Ingvild – Ped.leder 100%Hilde – Ped.leder 100%Miriam – Ped.leder 100%Ingrid Marie – ped.leder 100%
Guro - Fagarbeider 100%Kirsti - Fagarbeider 100%Helle – Bhg lærer 90%Unni – Bhg lærer 100%
Silje - Fagarbeider 100%Cathrine - 
Fagarbeider 100 %
Ann Charlotte - Fagarbeider 100%

Marte –

Fagarbeider 100 %

Nina - Fagarbeider 40%Aneta - Assistent 100 %Imran- Assistent 10%Heidi- Assistent 100%
 Michelle – Lærling 100%  

 Felles ressurser:
Virksomhetsleder/styrer: Jeanette 100%
Spesialpedagog: Marte Haugen Sollihøgda 50%
Spesialpedagog: Anna Wutkowska 50%
Assistent: Imran Evci 90%
Barnehagelærer: Maria Reiten 40%
Charlotte har fødselspermisjon

Dagsrytme til barnehagen:

STORBARNSTEAM

SMÅBARNSTEAM

 

6.45 – 8

Åpner

Alle møtes på Blåklokkene

6.45 – 8

Åpner

Alle møtes på Liljekonvallene

8 – 8.30Frokost på avdelingene
8 – 8.30Frokost på avdelingene8.30 -10.30Turgrupper, prosjekt, lek ute

8.30- 14

 

Turgrupper, prosjekt og lek ute/inne.10.30- 11

Lunsj

 

11 -11.30Lunsj11- 14Sove/hvile 
Felles lek/ lesestund
14- 14.302–mat m/frukt
Hvile tid
14-14.30
14.30-16
2–mat m/frukt
Lek ute/inne
15 – 17Lek ute og inne16Alle samles på Liljekonvallene el. ute
17Stengt17Stengt

 

Barna har med egen matpakke. Videre får barna lunsj og 2-mat. Dette måltidet består av knekkebrød/brød og frukt/grønnsaker. En dag i uken har hver avdeling varm mat, utover dette er det brødmåltid. Mat og drikke til barn bør være i tråd med Retningslinjene for mat og måltider i barnehagen for ernæring. Ved å følge Retningslinjene for mat og måltider i barnehagen skal barnehagen bidra til at barna får et kosthold som gir et godt utgangspunkt for god helse, utvikling og læring.

2.1 Visma

Vi bruker appen som henter «Min barnehage foresatt» fra Visma. Her får dere beskjeder, dagbokinnlegg, og dere kan selv legge inn fravær for deres barn. Vi forventer at alle laster ned denne appen, slik at vi har en plattform som vi kan nå dere på. Her blir det også publisert viktige beskjeder samt at dere foretar påmeldinger via appen. Dere må også selv fylle ut tillatelser som gjelder barnehagehverdagen. Spør avdelingen ved behov for bistand.

2.2 Klær og utstyr

Barnet trenger godt med skift og klær i barnehagen. Vi er ute i all slags vær. Foreldrene må påse at tøy blir tatt med hjem for vask, tørk osv. Vi bruker innesko i barnehagen. Sandaler som er gode på foten er å anbefale. Merk tøy og utstyr, og lær barnet orden i klær/sko/utstyr. Vi oppfordrer til daglig sjekk og opprydding. Husk å etterfylle kurvene med skifteklær.

Høst/vår-vær:

Cherrox/slushere, gummistøvler, forede regnvotter, sydvest, lue, ull/fleecetøy og regntøy/vanntett parkdress m/strikk under støvelen.

Vintervær:

Vinterstøvler, vinterdress, regntøy, ull/fleecetøy, ullundertøy, ullsokker, votter, hals/buff og lue.

Sommervær:

Lette klær, joggesko, sandaler, solhatt/caps, regntøy med strikk og gummistøvler.

Solkrem:

Alle må smøre barna før de kommer i barnehagen de dagene det er meldt sol, og i tillegg må barna ha solkrem på plassene sine slik at personalet kan smøre i løpet av barnehagedagen.

Tursekk:

Barna på storavdeling trenger en tursekk som sitter godt på ryggen. Barna skal ha tett vannflaske og sitteunderlag i sekken. Etter årstid bør det ligge ekstra votter/vanter og liknende i sekken.

Bursdager:

Vi markerer barnets bursdag på selve dagen, eller før helg/ferie; med flagg, krone i valgfri farge og bursdagssamling. Barnet får være i sentrum denne dagen, og medvirke i ulike prosesser.
 

Alle barn må ha egen navnet vannflaske i barnehagen hver dag. Den skal bringes med hjem for daglig vask. Foreldre til bleiebarn må ha med bleier (IKKE trusebleier), våtservietter/tørrkluter og salve. Når det gjelder bleieavvenning følges dette opp når dere ønsker. Vi kan gi råd om hva som kan være lurt i denne forbindelsen. Husk godt med skift i denne perioden. 

Barna sover i vogn ute. Foreldre må ta med soveutstyr slik som seler, vognpose/dyne osv. Dette avtales med personalet. 

Vi har de lekene og det materialet som barna skal bruke i barnehagen. Vi ønsker at leker blir liggende hjemme eller i bilen fordi dette ofte forstyrrer godt samspill i barnehagen.

2.3 Fravær, sykdommer og medisinering i barnehagen

Syke barn skal være hjemme, dette av hensyn til smittevern. Det er allmenntilstanden som avgjør om barna kan være i barnehagen. Se veiledning på www.helsedirektoratet.no

Vi ønsker at dere gir beskjed til barnehagen ved fravær så tidlig som mulig, helst før kl. 8, uansett årsak. Dette gjøres i Visma-appen.

Ved smittsomme sykdommer trenger vi at dere gir informasjon til barnehagen. Dette fordi alle foreldre har krav på informasjon om ting som kan påvirke barnets helse. Det vil aldri gå ut informasjon om hvem som har hva med hensyn til personvern.

Det er viktig at foreldrene er tilgjengelige på telefonen når barnet er i barnehagen. Dette for at vi skal kunne få tak i dere dersom noe oppstår. Dere må melde inn alternative voksne som kan ta telefonen ved barns sykdom, dersom dere som foreldre er spesielt opptatt en dag.

Medisiner skal så langt det lar seg gjøre gis hjemme. Medisinering som må gjøres i barnehagetiden skjer på vegne av foreldrene. Skriftlig avtale skal foreligge, dette grunnet krav til behandling av medisiner. Barnehagen gir kun medisiner utskrevet av lege til barnet og i original emballasje.  

2.4 Foto og video

Når barnet begynner i barnehage er det foresatte som gir samtykke på vegne av sitt barn, dette gjøres i visma-appen. Ved avslutninger osv. skal ingen legge ut bilder på sosiale medier av andre enn sitt barn uten å spørre om samtykke. Fotografier og film er personopplysninger.