18.10.2021 15.01

Nytt tilbud til hjemmeboende seniorer

Senior som snakker med familie via skjerm - Klikk for stort bildeKOMP er et supplement til daglig kommunikasjon, men erstatter ikke fysiske besøk No isolation Har du en senior i familien som er 65 år eller eldre, hjemmeboende og med liten eller ingen teknologisk kompetanse? Snart kan du låne KOMP gratis på Holmestrandbibliotekene!

Karoline Skaara - Klikk for stort bildeLeve hele livet-koordinator Karoline Skaara håper mange vil benytte seg av tilbudet Privat - Gjennom samarbeidsprosjektet «Vær nær», mellom Holmestrand kommune og No Isolation, tilbyr snart bibliotekene gratis utlån av KOMP-skjermer til hjemmeboende eldre med liten eller ingen digital erfaring, sier Karoline Skaara, Leve hele livet-koordinator i Holmestrand kommune.

Tilbudet kommer i 2021.

KOMP - et kommunikasjonsverktøy

KOMP er et kommunikasjonsverktøy som kobler analoge seniorer sammen med sine mer digitale familie og venner. Gjennom en app på telefonen kan familie og venner sende meldinger, bilder og videoanrop til brukerens skjerm. KOMP lånes på samme måte som bøker, med et lånekort. I tillegg fyller man ut en utlånsavtale. Har du ikke lånekort, hjelper biblioteket deg med å opprette et. Lånekortet er helt gratis. Familie og venner kan hente ut skjerm til «sin» senior, og står da oppført som ansvarlig lånetaker. Med skjermen følger en oppstartsbrosjyre som hjelper dere i gang. Lån skjermen så lenge dere vil, men står den ubrukt ønsker vi å få den tilbake slik at andre kan få glede av den.

Et bidrag til å motvirke ensomhet

Konseptet før-lanseres 10. oktober på Verdensdagen for psykisk helse, da målet er å benytte teknologien til å motvirke ensomhet og bidra til en «varmere» hverdag for hjemmeboende seniorer. Selve utlånet vil ikke være oppe å gå før senere i høst, så følg med i tiden fremover.

Alle bibliotekene har nå KOMP utstilt med tilgjengelige brosjyrer. Ta gjerne turen innom ditt lokale bibliotek for å bli bedre kjent med skjermen og få mer informasjon om lånetilbudet.

Trude Drevland gratulerer Holmestrand kommune

- Hvis du er pårørende i Holmestrand kommune, og har noen over 65 år som du er glad i, og som bor alene: Benytt deg av tilbudet om å låne en KOMP gratis fra biblioteket, oppfordrer Trude Drevland, rådsleder ved senter for et aldersvennlig Norge. Se hele hilsenen hun har laget til Holmestrand kommune her:

Følg med på bibliotekets nettside for nyheter om KOMP