Vær lojal til vanningsrestriksjonene

Holmestrand kommune ber innstendig om at alle abonnenter forholder seg lojale til vanningsrestriksjonene, og minner om at det ikke er anledning til å vanne plenen med vannspreder eller hageslange. Fra 17. juni gis det heller ingen dispensasjon.

Les sak

Vanningsrestriksjoner fra 18. mai

Jente vanner gresset - Klikk for stort bildeJente vanner gresset Shutterstock Fra mandag 18. mai til fredag 21. august er det vanningsrestriksjoner for Holmestrand kommune.

Vanning kan foregå i visse tidsrom

Vanning kan skje etter forbokstav i etternavn eller navn på borettslag/sameie, på følgende dager mellom kl. 18.00 og 23.00:

• A–G: tirsdag og fredag
  • H–L: onsdag og lørdag
  • M–Å: mandag og torsdag

Hva er tillatt?

• Det er tillatt å vanne bed, busker og lignende med enten én spreder eller én håndholdt hageslange med munnstykke, så lenge du kun vanner på de dagene som er avsatt til deg.
  • Det er og selvfølgelig lov å vanne med kanne.

Hva er ikke tillatt?

• Vanning av plen med spreder eller åpen slange er ikke tillatt.
  •  Ikke tillatt med vanning på fritidseiendommer og hytter.

Dispensasjon

Det kan gis dispensasjon for vanning av nysådd plen eller ferdigplen samt nyanlagte busker og hekker. Søknad om dispensasjon sendes til postmottak@holmestrand.kommune.no. Vanningen må foregå mellom kl. 18:00 og 23:00.

Spørsmål om vanningsrestriksjoner?

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss.

Informasjon om kannevanning - Klikk for stort bilde