Friområder

Friområder

Holmestrand kommune har 13 grønne friluftsområder som er spesielt avsatt til friluftsliv gjennom offentlige kjøp og avtaler. Disse områder er statlig sikrede og forvaltes av kommunen.

Sand – Snekkestad friluftsområde

Kart over Sande - Snekkestad friluftsområde - Klikk for stort bildeSand - Snekkestad friluftsområde Holmestrand kommune Sandsletta er en viktig badeplass som ligger noen kilometer sør for Holmestrand. Kyststien går nordover fra stranda. Sand Camping ligger rett nord for stranda.

Kystledhytta driftet av Oslofjordens Friluftsråd med plass til 33 personer ligger i området.

Friområdet er et samarbeid med Tønsberg kommune da friområdet var plassert i Re kommune før kommunesammenslåingene.

 

Eidsfoss Kultursti og friluftsområde

Kart over Eidsfoss kultursti og friluftsområde - Klikk for stort bildeEidsfoss Kultursti og friluftsområde Holmestrand kommune Friluftsområdet består av et lengre og sammenhengende turveisystem – en kultursti – som går gjennom Eidsfoss, et gammelt jernverksområde med spennende industrihistorie.

Turveien går blant annet langs Bergsvannet og Eikern. Området er naturskjønt og lett tilgjengelig for barnefamilier og funksjonshemmede.

 

Nesvangen friluftsområde

kart over Nesvangen friluftsområde - Klikk for stort bildeNesvangen friluftsområde Holmestrand kommune Nesvangen ligger ved den sørøstre enden av Hillestadvannet. Lokaliteten er skogbevokst bortsett fra enkelte felter med svaberg og åkerflekk. Området ble statlig sikret allerede i 1965.

 

 

 

 

Bassengparken

Bassengparken ligger plassert «på fjellet» og er i gangavstand fra fjellheisen. Parken har flotte turstier som passer for alle og det finnes bord og benker plassert flere steder. Bassengparken Vel har eget hus med et hyggelig uteområde.

Besøk nettsiden til Bassengparken velforening.

 

Dulpen – Tranberghaugen friluftsområde

Kat over Dulpen og Tranberghaugen friluftsområde - Klikk for stort bildeDulpen - Tranberghaugen friluftsområdeOmrådet består av kulturpåvirket engvegetasjon. Det tilgrensende området i sør får en delvis parkmessig behandling. Svært viktig nærområde med gode badeplasser.

Stranda er den mest brukte badeplassen i Holmestrand. Stor gresslette med sandstrand dog badebrygge, flytebrygge, to baner for volleyball, toalett, kiosk.

Området ligger rett øst for Holmestrand jernbanestasjon. Asfaltert turvei gjennom området. Flatt, rullestolvennlig og barnevennlig. Kyststien går igjennom området og knytter sentrum til ny kyststi mot Sande.

 

Kyststien friluftsområde

Kart ober Kyststien friluftsområde - Klikk for stort bildeKyststien friluftsområde Holmestrand kommune Kyststien snirkler seg ca. 7 km langs med kysten på en gammel jernbanestrekning fra Holmestrand til Sande som nå er gjort om til gruslagt kyststi.

Kyststien har mange opplevelser og helsefremmende aktiviteter i kystnær natur å by på. For sykkel, barn og familier som ønsker å utforske fjæra, er det mange muligheter. For dem som ønsker å padle kajakk er det mulig å ta seg til land flere steder. Langs Kyststien er det flere rasteplasser og fiskeplasser. Ved Smørstein passeres den gamle togtunellen som er lyssatt.

 

Kommersøya

Kart over Kommersøya - Klikk for stort bildeKommersøya i Sandebukta Holmestrand kommune Kommersøya er en stor ubebodd øy i Oslofjorden. Øya er 2,7 km lang og ligger i ytre del av Sandebukta.

Kommersøya brukes mye som båtutfartssted både på dagsturer og for overnatting i båt og telt. Øya har store naturverdier og en stor del av øya er naturreservat.

Sjekk ut kulturminneløypa på øya.

 

 

Gåserumpa friluftsområde

Kart over Gåserumpa friluftsområde - Klikk for stort bildeGåserumpa friluftsområde Holmestrand kommune Gåserumpa ligger i Sandebukta like nord-øst for Kommersøyas sørende. Lokaliteten er lett tilgjengelig fra sjøen. Flere fine strand- og badeområder. Mulighet for telting. Stor sommerutfart.

 

 

 

 

Fjellhaug under Holm

Informasjon og kart for Fjellhaug under Holm er under utarbeidelse.

 

Skjervika friluftsområde

Kart over Skjervika friluftsområde - Klikk for stort bildeSkjervika friluftsområde Holmestrand kommune Skjervika friområde ligger rett ved gamle E18 (Gamle Sørlandske), ved Sandebuktas vestside, ca. 4 km fra Sande sentrum.

Gode bade- og fiskemuligheter fra svaberg. Vidt utsyn i fjorden. Brygge nordøst i området med bademuligheter. Stor opparbeidet gresslette og parkering. Kyststien passerer Skjervika i begge retninger.

 

 

Lersbryggen friluftsområde

Kart over Lersbryggen friluftsområde - Klikk for stort bildeLersbryggen friluftsområde Holmestrand kommune Lersbryggen ligger på østsida av Sandebukta, like ved boligområdet Selvik ca. 4 km sør for Sande, ved RV 319.

Beliggenheten og befolkningskonsentrasjonen i denne delen av Oslofjorden tilsier at området har en vesentlig betydning som friområde. Dette gjelder ikke bare bademulighetene, men at det er et lett tilgjengelig område med fri kystlinje og et relativt urørt bakland.

 

 

 

Bjerkøybrygga friluftsområde

Kart over Bjerkøybrygga friluftsområde - Klikk for stort bildeBjerkøybrygga friluftsområde Holmestrand kommune Bjerkøybrygga er en liten badeplass på vestsiden av Bjerkøya. Nærhet til boliger og fritidsboliger. Kun en liten del av strandsonen på Bjerkøya er tilgjengelig, noe som øker strandas viktighet.

 

 

 

Hagasand friluftsområde

Kart over Hagasand friluftsområde - Klikk for stort bildeHagasand friluftsområde Holmestrand kommune Hagasand er en 250 meter lang sandstrand i Sandvika. Stranden regnes som en av de beste sandstrender i Nordre Vestfold. Langstrakt og barnevennlig, HC- toalett, parkering.

Viktig regionalt område, bl.a. for Drammensregionen. Ligger ett par hundre meter unna Sandvika, en annen populær strand (kommunal). Kyststi i bakkant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen