Kyststien i Holmestrand

Kyststien i Holmestrand

Stier og turveier er den suverent største aktivitetsarenaen i landet – og har bredest appell i befolkningen. Den lokale turveien er landets mest brukte aktivitetsarena – og et av de viktigste og billigste "idrettsanleggene" for folkehelsa. Kyststien i Holmestrand er merket fra Berger, rundt Sandebukta og frem til Mulvika. 

Kyststien mellom Sande og Holmestrand

Kyststien har mange opplevelser og helsefremmende aktiviteter i kystnær natur å by på. For barn og familier som ønsker å utforske fjæra, er det mange muligheter, og for de som ønsker å padle kajakk, kan man prøve seg på noen av padleturene i fylkeskommunens prosjekt «Padleled». Det er også blitt litt enklere å ta i bruk sykkel mellom Holmestrand og Sande. Hele kysten langs kyststien mellom Sande og Holmestrand er kjent for å være ett flott sted å fiske etter blant annet sjøørret.

En Padlehuk er en avansert gapahuk laget for padlere langs Padleled Vestfold.  - Klikk for stort bildeEn Padlehuk er en avansert gapahuk laget for padlere langs Padleled Vestfold. Holmestrand kommune Rasteplass og padlehuk langs kyststien

På Tvillingbru rasteplass har det blitt satt opp en flott klatreinstallasjon for barn og barnslige sjeler. På plassen er også installert en «padlehuk» hvor du kan nyte utsikten sammen med en medbrakt kopp kaffe eller grille pølsene dine på den etablerte bålplass. Det er satt opp en liten brygge som gir mulighet for å komme litt tettere på sjøen, og det blir plass til alle, uansett om du ønsker å fiske, bade eller nyte utsikten over sjøen.

 

 

kartutsnitt tvillingbru - Klikk for stort bildeTvillingbru ligger ca, 400 m fra Holmestrand sentrum. Holmestrand kommune Padleled og padlehuk

Det er ingen bestilling av padlehuken og den er gratis å bruke. Er det ikke ledig plass når du kommer kan du sette opp telt i nærheten. Toalett og bålplass finner du også i nærheten av padlehuken. Les mer om padleleden i Vestfold.

 

 

Opplev nedlagt jernbanetunnel

Andre rasteplasser som Smørstein er tilrettelagt med bord og benker hvor du kan ta deg et pust i bakken og nyte en flott utsikt over sjøen.  Fortsetter du fra Smørstein kan du oppleve den nedlagte jernbanetunnel som i dag er opprustet med lys, en severdighet i seg selv. På andre siden ligger rasteplass Bogen for foten av Angers Kleiv og Bogen naturreservat. Her er det også enda et nydelig utsiktspunkt over Sandebukta. Har du tid kan du utforske Angers Kleiv og gå turen opp «på fjellet».

Fortsetter du mot Sande sentrum, finns også her friområder som Fjellhaug under Holme og Skjervika som er tilrettelagt for enkelt friluftsliv og bading.

Kyststien kan brukes av folk i alle aldre, både til fots og på sykkel, til både kort- og langtur.

God skilting gir gode opplevelser

Turveien skal skiltes på hele strekningen, slik at den nye kyststien forbinder Holmestrand og Sande på en brukervennlig måte. På sikt blir det også et samarbeid med historielag og turforeninger om å sette opp skilt og tavler som skal forbinde turstien opp til fjellet i Holmestrand.

Det jobbes også med å koble eksisterende kyststi i Sande på den nye kyststien, og tillegg vil skiltingen fortsette langs gang- og sykkelveier helt inn til Sande sentrum og videre ut mot kyststien mot Svelvik. Det jobbes også med å etablere en parkering ved starten av kyststien i Sande.

Når kyststien har blitt skiltet vil dette bli registrert på kartverkets turkart.

Velkommen til turopplevelser på kyststien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kyststiene i Vestfold

Kyststien i Holmestrand er også omtalt under sidene til Visit Vestfold:

Kyststiene i Vestfold - se Visit Vestfold

Til toppen