Når kan du hente selvtest på ditt lokale bibliotek?

Barn peker på selvtest - Klikk for stort bildeHver husstand kan hente ut selvtester Shutterstock Innbyggere som burde teste seg for korona kan hente selvtest ved våre tre biblioteker i betjent åpningstid.

Se åpningstidene her

Fra 1. juli 2022 er det ikke lenger en generell anbefaling om å teste seg for korona dersom du har luftveissymptomer. Teststasjonen i Holmestrand tester i de tilfeller legen din har vurdert at det er behov for test. Vi tester kun kommunens innbyggere. Du kan kontakte teststasjonen i Holmestrand per telefon for å ta test, eller hente ut selvtest. Testen er gratis.

Vi deler ikke ut selvtester i disse tilfellene

Det er ikke anledning for firmaer eller organisasjoner til å hente ut tester til bruk på arbeidsplasser eller ved arrangement. Til disse formålene må man kjøpe tester selv.

Her kan du hente selvtest

Slik gjennomfører du en selvtest

'

Slik tolker du resultatet av testen - Klikk for stort bildeSlik tolker du resultatet av testen Scan fra pakningsvedlegg Selvtesten er enkel å bruke. Du leser av svaret på testpinnen etter femten minutter. Ta testen den dagen du har fått beskjed om.

• Testpinnen: Føres 2-3 cm inn i fremre nese og roteres rundt fire ganger (totalt 15 sekunder) i hvert nesebor.
  • Reagensrøret: Rotér testpinnen i væsken mer enn ti ganger før du tar ut pinnen og setter korken på reagensrøret med spissen opp.
  • Testbrikken: Drypp fire dråper i sirkelen. Ikke rør eller beveg testbrikken.
  • Resultatet avleses etter 15 minutter (minimum) og 30 minutter (maks).

Les mer om hvordan du tester deg - trinn for trinn