13.04.2021 13.12

På kommunens nettside kan du finne informasjon om ulike tjenester og muligheter for deg som innbygger. Du kan også finne søknadsskjemaer, se meldinger fra vaktsentralen, logge deg på «Min side» og stille vår chatbot Juno spørsmål. Det arbeides kontinuerlig med å gjøre nettsiden brukervennlig og god for innbyggere, næringsliv og samarbeidspartnere.

Brannmannn slukker bål ute

Fra 15. april til 15. september er det forbudt å gjøre opp ild eller behandle brannfarlige gjenstander i eller i nærheten av skog og annen utmark. I Holmestrand kommune har kommunestyret i tillegg vedtatt lokal forskrift som forbyr all åpen brenning året rundt, med hjemmel i forurensningsloven. Men du kan grille, bruke bålpanne eller kose deg ved kaffebål om det garantert ikke fører til brann.

Regjeringen gjør endringer i de regionale tiltakene for Holmestrand kommune og de andre Vestfold-kommunene, etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, statsforvalter og kommunene selv. Vi går fra tiltaksnivå A, som er det strengeste tiltaksnivået, til tiltaksnivå B fra midnatt, natt til mandag 12. april. Tiltakene varer til og med torsdag 22. april.

Skjermdump digital nasjonalsang 2020

I fjor oppfordret Kulturkontoret kommunens innbyggere til å sende inn et videoopptak av "Ja, vi elsker" i anledning 17. mai-feiringen. 120 innbyggerne hadde lyst til å bidra til Holmestrand digitale utgave og opptakene munnet i én felles video. Responsen var så bra at Kulturkontoret igjen inviterer til en felles 17. mai-video. Denne gang med kommunesangen "Lenge leve Holmestrand".

Etter møte mellom de tidligere Vestfold-kommunene og Statsforvalteren i Vestfold og Telemark i dag, anbefaler Statsforvalteren at regjeringen går med på at kommunene settes ned på tiltaksnivå 5B fra mandag 12. april.

Hus på stabler av mynter

I 2021 blir det eiendomsskatt i Holmestrand kommune. Vi har laget egne informasjonssider om temaet på våre nettsider, hvor du vil få oversikt over hva som skal skje i forbindelse med dette.

Grønn og rød figur

Vi styrker skolehelsetjenesten i Holmestrand kommune, og har to ledige 100 prosent faste stillinger som helsesykepleiere.

Sølvi og Inger Kathrine

Vi spurte en helsesykepleier om hva som er det beste med jobben. Det var ikke vanskelig å svare på: «Jeg har verdens beste jobb! Jeg har et variert arbeid der jeg treffer alle de fantastiske barna og ungdommene på skolen. Jeg får lov til å bidra inn i deres liv, løfte dem opp og heie dem frem!»

Bamse og sprøyte

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie og vanskelige tanker og følelser. I Holmestrand kommune er det mange dyktige helsesykepleiere som jobber på barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler.

Det er lovbestemt med båndtvang for hund fra 1. april til og med 20. august. Det er en del unntak, for hunder i reindrift, bufehund og hunder brukt i aktiv tjeneste i politi-, toll-, militær- og redningsarbeid.