Hverdagsglede

Hverdagsglede er et inspirasjonskurs som passer for folk flest over 18 år som ønsker å ta grep i hverdagen. 

logo hverdagsglede - Klikk for stort bildeMer hverdagsglede med Frisklivssentralen

Et løft i hverdagen

Kurset er utviklet for Frisklivssentraler og andre instanser i kommunen som driver med helsefremmende arbeid. Det er Rådet for psykisk helse som har utviklet kurset, med midler fra Extrastiftelsen.

Kurset er først og fremst beregnet på voksne, som opplever at de trenger et «løft» i hverdagen og tar i bruk noen verktøy som kan bidra til endring og økt livskvalitet. En slik endringsprosess handler ofte om å bli seg bevisst hvilken kraft som ligger i å gjøre små justeringer i hverdagen, og hvordan små grep kan føre til store endringer. 

Hverdagsglede handler mye om «hva som skaper gode hverdagsopplevelser» og at det bidrar til en god psykisk helse. En rekke undersøkelser viser at ting vi gjør er av stor betydning for hvordan vi trives i hverdagen. 

Og det er nettopp det dette kurset handler om – hvordan du med fem enkle grep og konkrete øvelser kan oppleve økt hverdagsglede. 

Fem viktige grep for økt hverdagsglede: 

  • å være oppmerksom 
  • å være aktiv 
  • forsett å lære 
  • å knytte bånd 
  • å gi  
     

Sammen skal vi utforske hvordan du kan bruke disse fem grepene for økt hverdagsglede. I løpet av kurset vil du sette av tid til deg selv og til aktiviteter som gir glede. Fordi glede smitter, vil det også kunne bidra til andres glede.

Kurset går over seks kursdager, og hver økt varer i cirka 2 til 2,5 timer. Etter hver økt får du en øvelse til neste gang, som tar utgangspunkt i dine egne erfaringer.

Kursholdere: Anita Stavdal og Renate Thormodsrud. Ta gjerne kontakt med en av frisklivsveilederne for en uforpliktende samtale.  

Når er neste kurs?

  • 16. mai, 23. mai, 30, mai, 6. juni, 13. juni og 20. juni 
  • Torsdager kl. 12 - 14.30

Hvor er kurset?

Kurset holdes i Frisklivsentralens lokaler på Energihuset i Sande, med adresse: Kirkesanger Pedersens vei 3, Sande.

Pris

Kurset koster 300 kr.  

Se mer informasjon om Frisklivssentralen og andre kurs her