Koronasituasjonen

17.06.2021 10.20

Frisklivssentralen

Frisklivssentralen

Ønsker du å endre levevaner, men synes at det er vanskelig å komme i gang? Eller vil du lære å mestre hverdagens utfordringer bedre? 

Logo Frisklivssentralen Holmestrand - Klikk for stort bildeFrisklivssentralen Holmestrand Frisklivssentralen

Frisklivsresepten passer for alle som ønsker å gjøre endringer innenfor områdene fysisk aktivitet, kosthold og tobakk, og som ønsker støtte til praktisk tilrettelegging og/eller motivasjon.

Se vår kalender for kurs

Aktivitet gir overskudd

Å være fysisk aktiv kan gi deg overskudd, energi, redusere stress og fremme sosialt samvær. Det er aldri for sent å begynne. Sunt kosthold, fysisk aktivitet, tobakksfrihet og god søvn beskytter mot, og er ofte en effektiv behandling for, en rekke sykdommer. 

Hvordan delta med frisklivssentralen?

Frisklivsresept
Gir oppfølging ved Frisklivssentralen over 12 uker. Du får da en samtale med frisklivsveileder ved oppstart og avslutning av perioden, tema for samtalen bestemmes ut i fra hvilke endringer du ønsker å gjennomføre. Målet med samtalen kan for eksempel være å styrke din motivasjon til endring og/eller å legge en plan for gjennomføring. Det kan være aktuelt med deltakelse i friskliv-treningsgruppe eller på diverse kurs i regi av Frisklivssentralen. Dersom økt fysisk aktivitet er et av dine mål, vil du få tilbud om en test av fysisk form ved oppstart og avslutning.  

Frisklivsresept (skjema (PDF, 462 kB)) kan du få av fastlege, annet helsepersonell eller NAV. Du kan også ta kontakt med Frisklivssentralen selv. 

Fysisk aktivitet

I Holmestrand kommune gis det tilbud om fysisk aktivitet i gruppe to ganger i uken i Sande, Holmestrand og Hof. Treningen er organisert ute og drives av fysioterapeuter.

Deltakelse koster 400 kr for 12 uker.

Kosthold

Bra mat for bedre helse - Klikk for stort bildeKurset passer for deg som kan ha nytte av å gjøre endringer i kostholdet. Det tar utgangspunkt i Helsedirektoratets anbefalinger for ernæring og fysisk aktivitet og arrangeres en gang i halvåret. Kurset er ikke behandlingsfokusert, og skal ikke erstatte individuell veiledning fra autorisert helsepersonell. 
Les mer om kurset i "Bra Mat" (PDF, 268 kB) og meld deg på via kontaktskjema nederst på denne siden.

Røyk- og snusslutt

Tobakksfri - Klikk for stort bildeKurset «Tobakksfri» er utviklet av Helsedirektoratet, og er basert på forskning og erfaring.
Kurset består av 6 samlinger. Oppstart forutsetter 6-8 påmeldte. Individuell veiledning tilbys. 
Les mer om kurset "Tobakksfri" (PDF, 212 kB) og meld deg på via kontaktskjema nederst på denne siden.

Søvn

Sov godt – Gode råd for bedre søvn - Klikk for stort bilde
Går søvnproblemene ut over hverdagen? Sliter du med å sovne om kvelden, sover urolig eller våkner for tidlig flere ganger i uken? Da kan søvnkurs være noe for deg. Kurset er utarbeidet av psykologer tilknyttet helsedirektoratet, og består av teori om søvn og søvnråd. Det går over 4 samlinger og arrangeres to ganger i året. 
Les mer om kurset "Sov godt" (PDF, 345 kB) og meld deg på via kontaktskjema nederst på denne siden.
 
 
 
 

KID – kurs i mestring av depresjon

KID - kurs i mestring av depresjon - Klikk for stort bildeKurset for deg som er over 18 år, og som i perioder er nedstemt eller lettere deprimert. Du lærer metoder og teknikker for å mestre utfordringer knyttet til depresjon. 

 

 

 

KIB – kurs i mestring av belastning

KIB - Kurs i mestring av belastning - Klikk for stort bildeKIB kurs er basert på kognitiv atferdsterapi og skal bidra til økt mestring av belastning knyttet til helse, arbeids- og privatliv. For deg som er over 18 år, og som er i en vanskelig periode i livet.
Du vil lære metoder og teknikker som kan benyttes for å bedre mestring og belastning, og kan være til god hjelp for å forebygge en eventuell depresjon.
 
 
Datoer og tider for kurs annonseres på Facebook under "Arrangementer", i lokalavis og på kommunens nettside.


Felt merket med * må fylles ut

 

Kontakt frisklivssentralen

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.

Renate Thormodsrud
Frisklivsveileder
Tlf. 409 10 308 (Sande)
E-post: friskliv@holmestrand.kommune.no

Jakob Yngvi Fridriksson
Tlf. 908 16 308 (Holmestrand)

Grethe Hyllseth
Tlf. 476 37 026 (Hof)

Til toppen