Frisklivssentralen

Frisklivssentralen

Ønsker du å endre levevaner, men synes at det er vanskelig å komme i gang? Eller vil du lære å mestre hverdagens utfordringer bedre? 

Logo Frisklivssentralen Holmestrand - Klikk for stort bildeFrisklivssentralen Holmestrand Frisklivssentralen

Frisklivsresepten passer for alle som ønsker å gjøre endringer innenfor områdene fysisk aktivitet, kosthold og tobakk, og som ønsker støtte til praktisk tilrettelegging og/eller motivasjon.

Se vår kalender for kurs

I denne timeplanen (PDF, 484 kB)finner du oversikt over alle våre tilbud.

Aktivitet gir overskudd

Å være fysisk aktiv kan gi deg overskudd, energi, redusere stress og fremme sosialt samvær. Det er aldri for sent å begynne. Sunt kosthold, fysisk aktivitet, tobakksfrihet og god søvn beskytter mot, og er ofte en effektiv behandling for, en rekke sykdommer. 

Hvordan delta med frisklivssentralen?

Frisklivsresept
Gir oppfølging ved Frisklivssentralen over 12 uker. Du får da en samtale med frisklivsveileder ved oppstart og avslutning av perioden, tema for samtalen bestemmes ut i fra hvilke endringer du ønsker å gjennomføre. Målet med samtalen kan for eksempel være å styrke din motivasjon til endring og/eller å legge en plan for gjennomføring. Vil du forberede deg til samtalen, kan du ta en kikk her (PDF, 507 kB).

Det kan være aktuelt med deltakelse i friskliv-treningsgruppe eller på diverse kurs i regi av Frisklivssentralen. Dersom økt fysisk aktivitet er et av dine mål, vil du få tilbud om en test av fysisk form ved oppstart og avslutning.

Frisklivsresept (skjema (PDF, 462 kB)) kan du få av fastlege, annet helsepersonell eller NAV. Du kan også ta kontakt med Frisklivssentralen selv. 

Fysisk aktivitet

I Holmestrand kommune gis det tilbud om fysisk aktivitet i gruppe 2 ganger i uken. Treningen er organisert ute og drives av fysioterapeuter. Vi har i tillegg tilbud om digital trening, og mulighet for utlån av nettbrett for å kunne delta på dette. Deltakelse koster 400 kr for 12 uker.

Dørstokkmila

Frivilligdrevet aktivitetsgruppe - gratis, lavterskel, går tur og trener tirsdager kl. 12-13.30. Oppmøte utenfor Frisklivssentralen. 

Kosthold

Bra mat for bedre helse - Klikk for stort bildeKurset passer for deg som kan ha nytte av å gjøre endringer i kostholdet. Det tar utgangspunkt i Helsedirektoratets anbefalinger for ernæring og fysisk aktivitet og arrangeres en gang i halvåret. Kurset er ikke behandlingsfokusert, og skal ikke erstatte individuell veiledning fra autorisert helsepersonell. 
Les mer om kurset i "Bra Mat" (PDF, 268 kB) og meld deg på via kontaktskjema nederst på denne siden.

Røyk- og snusslutt

Tobakksfri - Klikk for stort bildeKurset «Tobakksfri» er utviklet av Helsedirektoratet, og er basert på forskning og erfaring.
Kurset består av 6 samlinger. Oppstart forutsetter 6-8 påmeldte. Individuell veiledning tilbys. 
Les mer om kurset "Tobakksfri" (PDF, 144 kB) og meld deg på via kontaktskjema nederst på denne siden.

Søvn

Sov godt – Gode råd for bedre søvn - Klikk for stort bilde
Går søvnproblemene ut over hverdagen? Sliter du med å sovne om kvelden, sover urolig eller våkner for tidlig flere ganger i uken? Da kan søvnkurs være noe for deg. Kurset er utarbeidet av psykologer tilknyttet helsedirektoratet, og består av teori om søvn og søvnråd. Det går over 4 samlinger og arrangeres to ganger i året. 
Les mer om kurset "Sov godt" (PDF, 325 kB) og meld deg på via kontaktskjema nederst på denne siden.
 
 
 
 

KID – kurs i mestring av depresjon

KID - kurs i mestring av depresjon - Klikk for stort bildeKurset for deg som er over 18 år, og som i perioder er nedstemt eller lettere deprimert. Du lærer metoder og teknikker for å mestre utfordringer knyttet til depresjon. 

 

 

 

KIB – kurs i mestring av belastning

KIB - Kurs i mestring av belastning - Klikk for stort bildeKIB kurs er basert på kognitiv atferdsterapi og skal bidra til økt mestring av belastning knyttet til helse, arbeids- og privatliv. For deg som er over 18 år, og som er i en vanskelig periode i livet.
Du vil lære metoder og teknikker som kan benyttes for å bedre mestring og belastning, og kan være til god hjelp for å forebygge en eventuell depresjon. Les mer om kurset "Kurs i mestring av belastning" (PDF, 273 kB) og se hvordan du kan søke her.
 

logo hverdagsglede - Klikk for stort bildeHverdagsglede - inspirasjonskurs

Kurset passer for folk flest over 18 år som ønsker å ta grep i hverdagen.
Hverdagsglede handler mye om «hva som skaper gode hverdagsopplevelser» og at det bidrar til en god psykisk helse.

En rekke undersøkelser viser at ting vi gjør er av stor betydning for hvordan vi trives i hverdagen.

Les mer om kurset her (PDF, 462 kB).

 

Datoer og tider for kurs annonseres på Facebook under "Arrangementer", i lokalavis og på kommunens nettside.  
Felt merket med * må fylles ut

 

Kontakt frisklivssentralen

Ta gjerne kontakt med en av frisklivsveilederne for en uforpliktende samtale. 

Renate Thormodsrud, tlf. 409 10 308
Stine Kvernstuen, tlf. 910 04 607
Frisklivssentralen kan også kontaktes på: friskliv@holmestrand.kommune.no. Ikke oppgi sensitiv informasjon i e-post. 
Frisklivssentralen ligger i Revåveien 18, 3070 Sande. 
Åpningstid: tirsdag og torsdag kl. 10-13.

Til toppen