Det finnes flere måter å legge et godt grunnlag for å takle fremtidens uunngåelige utfordringer. Det kan bl.a. være:
- Styrke- og balansetrening gjennom Sterk og stødig
- Å lære kognitive teknikker for å mestre eller forebygge depresjon i "Takk bare bra" kurset
- Å motta forebyggende hjemmebesøk
Sterk og stødig
Treningsgrupper for de over 65 år som er litt ustø, engstelig for å falle eller ikke så sterk i beina lenger. Balanse og styrketrening gjennomføres av sertifiserte frivillige instruktører.
Vil du bli instruktør, ta kontakt med Frisklivssentralen.
Det er flere grupper på ulike lokalisasjoner. Kontaktperson for treningsgruppene er fysioterapeuter i kommunen.
Les mer om Sterk og stødig her
«Takk, bare bra»
Lær selvhjelp med Frisklivssentralen
Frisklivssentralen
«Takk, bare bra» er et mestringskurs for personer over 60 år, i forebygging og mestring av depresjon. Passer både for deg som ønsker å forebygge depresjon og for deg som føler deg nedfor eller deprimert.
Kurset er ikke en samtalegruppe hvor personlige problemer diskuteres, men opplæring og hjelp til selvhjelp hvor målet er at du skal få en bedre hverdag.
Les mer om kurset «Takk, bare bra» her
Forebyggende hjemmebesøk
Holmestrand kommune skal være en god kommune å bli eldre i. For å forstå hvilke tilbud og tjenester våre seniorer trenger nå og i årene fremover, er møter med de enkelte årskull veldig verdifulle. Vi ønsker også å formidle konkret informasjon om hva Holmestrand kommune og frivillige organisasjoner har av tilbud. Tilbudet vil være nyttig både for de som er aktive og har mange jern i ilden, og for de som opplever helseutfordringer.
Alle 79 åringene som ikke mottar helsetjeneste i hjemmet eller bor i institusjon blir invitert til samling, før det eventuelt tilbys forebyggende hjemmebesøk. Samlingen inneholder informasjon om ulike aktiviteter og tjenester, og handler om gode valg for god helse og mestring. Invitasjon sendes til årets kull i februar, og holdes i mars.
De som ikke deltar på samlingene får tilbud om en helsefremmende og forebyggende samtale. Samtalene skjer hjemme hos den enkelte, alternativt i et avtalt lokale i nærheten. Samtalen gjennomføres av helsepersonell, og er frivillig.