1000 TAKK!

Denne uka er det det 1000 dager siden vi ble en ny kommune! 1000 TAKK til ansatte, politikere, lag og foreninger, bedrifter og innbyggere! Dere bidrar hver eneste dag til et trivelig og trygt lokalsamfunn. Vi gleder oss til fortsatt samarbeid for å skape en enda bedre kommune.
Les mer og se bilder

26.09.2022 23.44

Velkommen til skolestart!

Velkommen til skolestart!

Jente med gul sekk på vei til skolen - Klikk for stort bildeVelkommen til skolestart Shutterstock - Skolen er en viktig arena både for læring, lek og sosial tilhørighet. Den er også nøkkelen til et inkluderende samfunn i sin helhet, sier Inga Marie Klæboe Faleide, kommunalsjef for oppvekst, og ønsker alle elever velkommen til skolestart.

Onsdag 17. august er det skolestart i Holmestrand kommune. Her ser du oversikten over hvilke tidspunkt de ulike skolene starter. Alle slutter skoledagen til vanlig tid med mindre skolen gir annen beskjed.

Skolestart 2022
Skole 1. trinn 2.-7. trinn 8.-10. trinn
Botne 8.30 8.15  
Ekeberg 9 8.30  
Galleberg 9 8.30  
Gjøklep ungdomsskole     8.30
Haga 9 8.25  
Hof 9 8.30 8.30
Kjeldås 9 8.15  
Kleiverud 8.15 8.15  
Sande ungdomsskole     8.35
Selvik 9 8.25  

Detaljert informasjon til foresatte i forbindelse med skolestart har vært gitt fra den enkelte skole og rektor. Oversikt over skolene i Holmestrand kommune.

Inga Marie Klæboe Faleide ønsker alle elever velkommen til et  nytt skoleår - Klikk for stort bildeInga Marie Klæboe Faleide ønsker alle elever velkommen til et nytt skoleår Holmestrand kommune En trygg og god skole-hverdag

Det er nok ekstra stas med skolestart for førsteklassingene, og kommunalsjefen forteller at Holmestrandsskolen jobber for å kunne gi alle elever en trygg og god skole-hverdag,

- Barn og unge skal oppleve å bli lyttet til og tatt på alvor av omsorgsfulle, kompetente og trygge voksne. Å inkludere alle i et fellesskap er noe av det viktigste vi gjør og arbeider med i skolene. Denne holdningen og dette arbeidet kan alle foreldre hjelpe oss med, sier hun.

Et godt råd til foreldre

Inga Marie har et godt råd til alle foreldre og foresatte i forbindelse med skolestart.

- I stedet for å spørre «Hvordan har du hatt det på skolen i dag?» er det fint å spørre «Hvordan har dere hatt det sammen i dag?»

Inga Marie tenker at den lille endringen kan gjør en stor forskjell for alle elevene på skolen, og kan bidra til et bedre klassemiljø.

- I en inkluderende skoleklasse har vi framtidens kommunedirektører, samfunnsplanleggere, arbeidsgivere og arbeidstakere, arkitekter og politikere. I en inkluderende skole lærer en at alle hører til; vi er et mangfold av personer og egenskaper. 

Klipp skoleveiene trygge!

Mange barn skal frem og tilbake til skolen i forbindelse med skolestart. Skolebarna trenger både å se og bli sett når de skal navigere i trafikken. Husk å klippe hekken!

Få gartnerens klippetips her

Les mer om hvordan du kan bidra til en tryggere skolevei 

Skoleruta 2022/2023
SFO-ruta 2022/2023

Til toppen