Festforestilling 17. mai

Her finner du opptak fra 17. mai 2020 i Holmestrand kommune.

Ordfører Elin Gran Weggesrud

Nå er det ikke lenge til 17. mai. I år blir det ikke noe barnetog eller fysisk fellesarrangement i Holmestrand, Hof eller Sande, men 17. mai skal fortsatt feires! Det blir satt opp et felles digitalt festprogram som streames direkte via Holmestrand kommunes nettsider, og vi oppfordrer alle til å dele sine festbilder med #17maiHolmestrand.

Se Opptak av festforestilling her!

Vi har dessverre et problem med streamen så enkelte vil oppleve hakking. Vi tar opptak av hele sendingen, og legge den ut senere i dag så går alle mulighet til å se den i fred og ro. 🇳🇴

#17maiHolmestrand

Det blir en annerledes 17. mai-feiring i år for oss alle, men det betyr ikke at man ikke kan ha det hyggelig - i mindre grupper med en meters avstand seg imellom - for det. Del feiringen din og bildene dine digitalt!

I forbindelse med kommunesammenslåingen mellom Holmestrand og Sande kommuner 1.1.2020 ble det satt i gang et prosjekt kalt 20 til 2020. 20 til 2020 gikk ut på 20 arrangementer som skulle gjennomføres høsten 2019 som en nedtelling til kommunesammenslåingen. Et av de tjue prosjektene gikk ut på å lage en kommunesang for nye Holmestrand kommune. Sangen ble hetende lenge leve Holmestrand og er et samarbeid mellom Arnstein Roch Øverland, John Erik Bruun Olsen, Julie Vega Dahl, Jann Alnes Øverland, Fred Nordseth og Bjørn Luksengård.

Reduserte åpningstider vil gjelde inntil videre. Dette fordi å kunne håndtere omfanget av smitteverntiltakene på en god og trygg måte. Åpningstidene er kl. 08.00 til 15.30.

Voksenopplæringen

Voksenopplæringen er nå åpen med smitteverntiltak, og de fleste elevene er tilbake. Både på norskkurs, grunnskole og spesialundervisning gir voksenopplæringen det samme tilbudet som før koronastengingen.

Trygge besøk ute

Fra 12. mai åpner kommunen for at voksne pårørende fysisk kan besøke sine kjære på kommunens bo- og behandlingssentre. Fysiske besøk må avklares i forkant, smittevernrådene må følges, og besøk skal hovedsakelig foregå i uteområdene i en begrenset periode.

Plastpellets på avveie

13 tonn med 2-3 millimeter store plastkuler ombord i et skip, endte på sjøen utenfor Danmark ved et uhell i februar. Nå trenger Kystverket publikums hjelp for å melde inn funn slik at plasten kan ryddes inn.

I løpet av 11.–15. mai skal alle elever fysisk tilbake i skolen, og første skoledag for de fleste på 5.-10. trinn er tirsdag. Redusert åpningstid i SFO fortsetter. Smittevernveiledere  fra folkehelseinstituttet er oppdatert, og kommunen legger dem til grunn for planlegging og drift av skolene fremover.

Frigjøringen 8. mai 1945 er en av de største begivenhetene i Norges historie. Denne dagen kapitulerte de tyske militære styrkene etter 5 lange år med krig og okkupasjon av Norge. 8. mai i år er det nøyaktig 75 år siden denne dagen.